Sarmale de post

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 3279 vizualizari

 

...SAU CE AM MAI GATIT...

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 400 ml ulei
  • 200 g soia granule INEDIT
  • 4 cepe
  • 1 ceasca de pasat
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 3 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.


Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare;


Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;


Puneti toate legumele intr-un vas, adaugati ulei si soia (stoarceti-o putin in mana sa nu fie foarte apoasa) si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.


Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) si pasatul si 3 linguri de bulion... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.


Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele.


Pe fundul unei cratite puneti cotoare de varza.


Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.


Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin.


Turnati apa si dati la cuptor 3 ore , la 180 grade.

 

TIPS-URI

1

sarmale

2

post

3

INEDIT

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Valclaudia 1

12.04.2013, 22:42

Rocsi 1

13.04.2013, 21:26

MotanLaOale 1

14.04.2013, 00:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia