Sarmale de post cu ciuperci

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 1 Apr 2014 | 2345 vizualizari

 

Ador sarmalele...cui nu ii plac.Ca sunt cu carne sau de post sunt la fel de delicioase.De aceasta data am preparat sarmalute de post cu ciuperci si daca nu tineti post,puneti si putina smantana deasupra ...asa cum am facut eu :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 250 gr ciuperci tip champignon
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de vita de vie
  • sare
  • piper
  • 1 cub knorr
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Ceapa  o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut  si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba.

Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le taiem in doua apoi le feliem.Piciorusele le tocam marunt.

Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ciupercile pana isi vor lasa apa.Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca impreuna.

Adaugam orezul,lasam 2-3 minute amestecand in continuu cu o lingura de lemn.

Punem apa si lasam orezul sa fiarba putin.Adaugam sucul de rosii ,knorr,sare si piper dupa gust.Dupa cateva minute, inchidem focul.

Intre timp oparim frunzele de vita de vie.

Luam o frunza de vita,punem din compozitie si rulam inchinzand la capete.

Procedam astfel pana ce terminam compozitia.

Punem frunze pe fundul unui vas si asezam sarmalele .

Acoperim cu alte frunze de vita de vie,adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale de post cu ciuperci-0
Sarmale de post cu ciuperci-1
Sarmale de post cu ciuperci-2
Sarmale de post cu ciuperci-3
Sarmale de post cu ciuperci-4
Sarmale de post cu ciuperci-5
Sarmale de post cu ciuperci-6

COMENTARII (21)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.04.2014, 20:13

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

02.04.2014, 19:22

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

02.04.2014, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!