Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)

de amalia01 in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 708 vizualizari

 

Postul este pentru mine un moment de descoperire, chiar si in bucatarie.
  Zilele acestea am pregatit sarmale. Am combinat reteta bunicii, cu pasat, cu ideea mea- cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba mare
  • 100 ml ulei
  • 250 g pasat
  • 400 g ciuperci
  • 2 lg pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 varza murata
  • 500 ml apa
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post (cu pasat si ciuperci):

Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele.


Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt.


Ciupercile la scurgi de zeama si le tai marunt.


Pasatul il speli in apa rece.


Pentru inceput, pui ceapa sa se caleasca 5 minute in ulei. Adaugi pasatul, ciupercile si pasta de ardei, dupa care condimentezi dupa gust.


Infasori sarmalele si le asezi in oala, pe fundul careia ai tocat varza.


Acoperi cu cateva frunze de varza intregi, adaugi apa si lasi sa fiarba la foc mic, cca. 2 ore.


Servesti imediat cu ardei iute.

 

TIPS-URI

1

post

2

ciuperci

3

pasat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

17.03.2017, 09:59

Bune!

noiinbucatarie 1

17.03.2017, 10:12

Gherca Daniela 1

17.03.2017, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene( de post) a la Ruxy