Sarmale de post cu praz si ciuperci

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 6372 vizualizari

 

Ce-mi plac sarmalele de post, de multe ori zic ca sunt mai bune decat cele cu carne.
Va propun o varianta cu praz si ciuperci.
Le-am gatit la cuptor 50 de minute prima zi, a 2-a zi am pus deasupra sos de rosii de casa si le-am gatit inca 40 de minute. Se topeau in gura. 
 
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 150 g de orez
  • 2 fire de praz
  • 1-2 cepe
  • 4 morcovi
  • 300 g ciuperci
  • sare, piper
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri bune de bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • boia de ardei dupa gust
  • cimbru uscat
  • 400 g de sos de rosii de casa
  • 20 foi de vita si 20 foi de varza murata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu praz si ciuperci:

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza.

Curatam si taiem ceapa si prazul marunt.

Curatam si dam morcovii pe razatoare.

Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute.

Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de ulei de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul, ciupercile si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, amestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza.

Condimentam : paprika, boia de ardei, sare si piper. Adaugam bulionul conentrat de rosii si amestecam.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas pentru cuptor.

Acoperim cu apa si cu foile ramase. Punem deasupra cimbrul uscat.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 minute.

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la rece.

A 2-a zi am pus  sosul de rosii de casa peste ele si un pic de apa si le-am gatit inca 40 de minute.

Minunate se topesc in gura.

Serviti-le cu mamaliga- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in oala de lut