Sarmale de post cu soia

de Gicuta in Mancaruri de post, 28 Mar 2015 | 7751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - varza murata
  • -2 pungi soia felii
  • -4 cepe mari
  • -1 morcov
  • -o cana de orez
  • -o cana cu vin alb
  • -bulion sau suc de rosii.
  • -vegeta, cimbru, piper, boia, frunze de dafin.
  • -ulei
  • -apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu soia:

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .

Intr-o cratita se pun cca 50 ml .ulei .Cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam si morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.

Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si  se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si  frunze de dafin.  Se presara  si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga  apa ,din cand in cand

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pleurotus