Sarmale de post in foi de varza

de ancutsa in Mancaruri de post, 17 Mar 2017 | 1103 vizualizari

 

 Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • Sare si piper (dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de varza:


Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.


Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.


Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.


In fiecare foaie de varza murata, se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.


Intr-o cratita incapatoare, se asaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta.


La o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.


Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.



Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.03.2017, 19:30

Sunt tare bune sarmalutele de post, de fapt, dupa mine, cele mai bune!

dantes 1

19.03.2017, 11:28

Bune!

ancutsa 1

19.03.2017, 12:40

Oana, multumesc mult!

Rocsi, multumesc frumos!

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci