Clatite de post cu visine si sos de ciocolata

de Poliana in Mancaruri de post, 26 Mar 2013 | 5527 vizualizari

 

La clatite inainte!! Nu era chiar asa...dar fiind vorba de clatite, eu zic ca merge bine :))

 

INGREDIENTE

Clatite

  • 1 lingura unt de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani lapte de soia Joya
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 3 linguri nuca de cocos (optional)

Umplutura

  • 300 gr visine congelate
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon

Sos de ciocolata

  • 500 ml lapte de soia
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 200 gr ciocolata neagra de post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu visine si sos de ciocolata:

Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere...stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut 'langa' clatite...dar si drumul inspre degustarea lor :)))

Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele in perioada asta). Visinele le punem intr-o cratita pe foc mediu, le lasam asa pana cand se dezgheata complet, moment in care adaugam zaharul si le lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem in doua linguri de apa rece, apoi il adaugam peste visine si mai lasam sa fiarba cateva miunute pana se ingroasa. Dam deoparte si trecem la clatite.

Untul de cocos il incalzim putin apoi il amestecam bine cu zaharul. Adaugam o cana de lapte de soia usor caldut si amestecam bine. Punem faina si incercam sa omogenizam (scapam de cocoloase) apoi adaugam si restul de apa si lapte de soia. Trebuie sa obtinem un aluat de clatite ca o smantana. In functie de consistenta lui mai adaugam apa minerala sau faina. La final adaugam sarea si nuca de cocos, daca va place.

Coacem pe rand clatitele pana se rumenesc usor, pana cand terminam compozitia. Cat timp se coc clatitele putem sa facem sosul, care e asa simplu ca se face cat ai zice...sos :) Punem laptele de soia pe foc, adaugam zaharul si in momentul in care este fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam putin deoparte apoi se poate folosi din abundenta peste clatitele umplute generos cu crema de visine.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu visine si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 14:13

minunate!

babi5 1

27.11.2014, 10:54

un mare like

monik80 1

21.03.2015, 07:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna(de post)