Sarmale in foi de varza

de dakris in Mancaruri cu carne, 17 Apr 2012 | 3771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 1 kg carne tocata
  • 1 cescuta orez (cam 100 g)
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • sare, piper, foi dafin, condimente pt sarmale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se spala, se formeaza cca 50 foi din ea si se lasa la dezacrit si desarat daca este cazul.


Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min si se lasa la racit.


Peste carnea tocata (eu folosesc spata de porc pe care o toc si, pt ca o sarmalele trebuie sa fie si un pic grase, adaug mai mult ulei la calit ceapa) se adauga ceapa calita, sare, piper, cimbru sau condimente pt sarmale (Fuchs). Se amesteca bine si apoi se infasoara sarmalele. Pe fundul cratitei se aseaza un stat de varza tocata ori cotoarele de la foile de varza, peste care se aseaza sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun foi dafin si cimbru.Deasupra de aseaza un strat de varza tocata. Acoperim cu apa in care am dizolvat 3 linguri de pasta de tomate si asezam folie de aluminiu deasupra cratitei. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba la foc mediu. Dupa cca 1 ora inlaturam folia de aluminiu si, daca este necesar, se mai adauga apa fierbinte si se mai fierb cca 30 min.


Se servesc cu ardei iute si mamaliguta (si smantana cui ii place). :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

18.04.2012, 14:50

Offf.. ce pofta mi-ai facut...

dakris 1

19.04.2012, 07:48

Ma bucur ca v-au placut sarmalutele mele... si cca v-am facut pofta

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 15:01

foarte bune sarmalutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor