Sarmale in foi de varza

de dakris in Mancaruri cu carne, 17 Apr 2012 | 3545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 1 kg carne tocata
  • 1 cescuta orez (cam 100 g)
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • sare, piper, foi dafin, condimente pt sarmale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se spala, se formeaza cca 50 foi din ea si se lasa la dezacrit si desarat daca este cazul.

Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min si se lasa la racit.

Peste carnea tocata (eu folosesc spata de porc pe care o toc si, pt ca o sarmalele trebuie sa fie si un pic grase, adaug mai mult ulei la calit ceapa) se adauga ceapa calita, sare, piper, cimbru sau condimente pt sarmale (Fuchs). Se amesteca bine si apoi se infasoara sarmalele. Pe fundul cratitei se aseaza un stat de varza tocata ori cotoarele de la foile de varza, peste care se aseaza sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun foi dafin si cimbru.Deasupra de aseaza un strat de varza tocata. Acoperim cu apa in care am dizolvat 3 linguri de pasta de tomate si asezam folie de aluminiu deasupra cratitei. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba la foc mediu. Dupa cca 1 ora inlaturam folia de aluminiu si, daca este necesar, se mai adauga apa fierbinte si se mai fierb cca 30 min.

Se servesc cu ardei iute si mamaliguta (si smantana cui ii place). :)

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Sim0na

Sim0na 1

18.04.2012, 14:50

Offf.. ce pofta mi-ai facut...

dakris

dakris 1

19.04.2012, 07:48

Ma bucur ca v-au placut sarmalutele mele... si cca v-am facut pofta

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 15:01

foarte bune sarmalutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!