Sarmale in foi de varza dulce

de izulika in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2011 | 10280 vizualizari

 

ies 60 de sarmalute :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc vita)
  • 4 cepe de marime potrivita
  • 4-5 linguri orez
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri malai
  • 500 g varza murata tocata
  • 1 varza mare sau 2 mai mici
  • 1 ou
  • cimbru
  • piper
  • delicat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Mai intai de toate se curata varza de primele foi si i se scoate cotorul scobind cu ajutorul unui cutit.Intr-o oala se pune apa la fiert cu 2 lingurite sare iar cand da in clocot se pune varza, frunzele se scot pe masura ce se oparesc atentie insa cat timp le lasati sa nu se opareasca prea tare, se repeta procedeul pana terminam toata varza de oparit. Odata oparite frunzelor de varza li se indeparteaza nervura.


Carnea se pune intr-un bol mai mare si se adauga condimentele (cimbru,piper,sare,delicat) malaiul si oul. Cele 4 cepe se curata si se toaca marunt, intr-o tigaie se pune la incins putin ulei dupa care se adauga ceapa si se lasa la prajit pana devine sticloasa,apoi adaugam pasta de tomate si orezul spalat si scurs de apa si mai lasam la calit inca cateva minute apoi dam de pe foc.Dupa ce s-a racit amestecul cu ceapa se pune peste carne si se framanta bine, lasam deoparte cateva minute si ne apucam de infasurat sarmalele.


Dupa ce am terminat de infasurat sarmalele le aranjam in oala pentru fierbere.Pe fundul oalei se aseaza varza tocata,iar pentru deasupra se amesteca varza tocata cu cimbru si pasta de tomate, se adauga apa fierbinte si se da la foc incet pana cand carnea si orezul s-au fiert le putem acri cu sare de lamaie dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

30.01.2012, 11:33

La multi ani cu sanatatate

Miha 1

30.01.2012, 13:57

La multi ani!

MotanLaOale 1

30.01.2012, 14:31

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Terina de porc infasurata in bacon