Sarmale in foi de varza dulce

de izulika in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2011 | 13742 vizualizari

 

ies 60 de sarmalute :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (porc vita)
  • 4 cepe de marime potrivita
  • 4-5 linguri orez
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 2-3 linguri malai
  • 500 g varza murata tocata
  • 1 varza mare sau 2 mai mici
  • 1 ou
  • cimbru
  • piper
  • delicat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza dulce:

Mai intai de toate se curata varza de primele foi si i se scoate cotorul scobind cu ajutorul unui cutit.Intr-o oala se pune apa la fiert cu 2 lingurite sare iar cand da in clocot se pune varza, frunzele se scot pe masura ce se oparesc atentie insa cat timp le lasati sa nu se opareasca prea tare, se repeta procedeul pana terminam toata varza de oparit. Odata oparite frunzelor de varza li se indeparteaza nervura.

Carnea se pune intr-un bol mai mare si se adauga condimentele (cimbru,piper,sare,delicat) malaiul si oul. Cele 4 cepe se curata si se toaca marunt, intr-o tigaie se pune la incins putin ulei dupa care se adauga ceapa si se lasa la prajit pana devine sticloasa,apoi adaugam pasta de tomate si orezul spalat si scurs de apa si mai lasam la calit inca cateva minute apoi dam de pe foc.Dupa ce s-a racit amestecul cu ceapa se pune peste carne si se framanta bine, lasam deoparte cateva minute si ne apucam de infasurat sarmalele.

Dupa ce am terminat de infasurat sarmalele le aranjam in oala pentru fierbere.Pe fundul oalei se aseaza varza tocata,iar pentru deasupra se amesteca varza tocata cu cimbru si pasta de tomate, se adauga apa fierbinte si se da la foc incet pana cand carnea si orezul s-au fiert le putem acri cu sare de lamaie dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei scazuti cu sos de rosii