Sarmale in foi de varza murata

de JulyCris in Porc, 7 Feb 2014 | 1502 vizualizari

 

Sunt convinsa ca fiecare isi are reteta proprie de sarmalute,de la mame,bunici,etc pe care o apara cu inversunare. :) Insa astazi,vreau sa impartasesc cu cine e interesat si reteta mea de sarmalute. :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata porc sau vita
  • 4-5 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • suc de rosii sau 5-6 linguri pasta de tomate
  • optional-sunculita afumata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele.


Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de mare),si cu o lingura punem din compozitia de carne intr-un capat al foii,pliem foaia peste carne intr-o parte,apoi rulam sarmaluta. Capatul ramas liber il indesam cu degetul. Cand am terminat de impachetat sarmalutele le asezam cu grija in cratita. Se pune si sunculita taiata printre sarmalute. Se acopera tot cu varza tocata,se umple cratita cu apa.Sucul de rosii sau pasta de tomate se pune intre straturile de sarmale.Se pot pune 2-3 linguri de suc de rosii si in compozitia de carne.


Se mai presara deasupra cimbru,piper(optional) si se pun la fiert pt 4 ore. Din cand in cand se mai invarte cratita si se mai reumple cu apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

07.02.2014, 16:22

bune

Rocsi 1

07.02.2014, 21:27

Abia astept sa se termine si ale mele de fiert sa servesc una

deyutzky 1

07.02.2014, 23:15

imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute