Sarmale in vas roman

de Sidy in Vita, 2 Sep 2010 | 3837 vizualizari

 

Asa se fac sarmalutele la noi in Bihor...desi pe multa lume am auzit ca pun ou in compozitie, la noi nu se pune...si sarmalele raman intregi !

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de 1, 5 kg proaspata
  • 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 150 g bacon afumat
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • smantana ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.

Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa , se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Baconul se taie feliute subtiri.

Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate , scufundat in apa), peste ele fasii de bacon , cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele.

Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.

Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor.

In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba.

Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor , pina la servire.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

02.09.2010, 20:11

mai tarziu , dar m-am infiintat..............sunt foarte bune si eu prefer sa le fac in vas roman, au nu gust deosebit

ela 1

02.09.2010, 21:55

o sarma-doua,vreau si eu

marya 1

08.09.2010, 22:57

deja inghit in sec.arata bine>>>>>>

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!