Sarmale pentru Craciun 2015

de Constelatialeu in Porc, 23 Dec 2015 | 4662 vizualizari

 

M-am jucat nitel, ca asa-mi place mie, am folosit ceapa verde si am facut un capac din faina si apa, un fel de test....

 

INGREDIENTE

  • 1,600 kg carne de porc tocata
  • frunzele de la 6 legaturi de ceapa verde
  • 5 cepe albe mici
  • foi de varza -70 buc
  • varza tocata cca 1 kg
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • carne afumata
  • 1 sticla de 750 ml cu amestec de rosii si ardei gras rosu
  • Pentru crusta
  • faina+apa
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale pentru Craciun 2015:

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in tuci, calim cca 15 min, amestecand sa nu se lipeasca orezul. Apoi rasturnam ceapa si orezul peste carnea tocata, amestecam si potrivim de sare si piper. Dupa aceea ne apucam sa impaturim sarmalele, luam cate o frunza de varza un pic de carne si infasuram sarmaua. Mi-au iesit 70 de sarmale nu foarte mari, cat sa musti de doua ori din ele. 30 de sarmale le-am trimis soacrei, nu sa ma pun bine cu ea, ca sunt bine oricum..... Dupa ce am impaturit toate sarmalele,amestecam varza tocata cu amestecul de rosii si ardei, taiem bucatele carnea afumata si bucatele de slanina. Apoi incepem sa asezam in cratita, un strat de varza, apoi un strat de sarmale, strat de varza, carne afumata,varza tocata, sarmale si deasupra varza tocata. Din faina si apa framantam un aluat pe care il intindem la dimensiunea cratitei, il asezam pe post de capac si intepam din loc in loc capacul. Punem cratita in tava de la cuptor, turnam apa in tava si lasam la fiert in cuptor la foc mediu cca 4 ore, din cand in cand verificam sa avem apa in tava.Cam asta-i toata filozofia pe anul asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale pentru Craciun 2015" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gicuta 1

19.01.2016, 13:59

Si acum inghit in sec la sarmalele tale

Panacris 1

23.12.2018, 20:46

Heyyy, cum de am ratat bunăciunea asta? Dar, nah , scuzați, oi fi fost cu butoanele la maxim pe vremea aceea! Minunat, de probat și degustat!

Panacris 1

23.12.2018, 20:48

Tocmai s-au fiert sarmalele dacă intram cu vreo 300 de minute mai devreme, să pregătesc meniul zilei ptr săptămâna viitoare, o comiteam. Dar nicio dată nu-i târziu,sarmale tot facem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale