Sarmale speciale

de nico15 in Porc, 13 Noi 2010 | 2159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 5 carnati
  • 250 gr de kaizer
  • 750 gr de carne tocata porc
  • 150 gr de slaninuta
  • sare, piper,
  • cimbru,pasta de tomate
  • 1-2 cepe
  • 100-150 gr de orezulei(untura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale speciale:

Varza se pune la desarat de seara. Se taie cele doua cepe foarte fin si se pun la calit, cande devine aurie se adauga carnea tocata, se sareaza, pipereaza si se pune cimbru, se amesteca bine. Separat se pune orezul la fiert cu 1-2 cubulete de delikat.



Se lasa la fiert iar cand scade se scurge si se adauga peste carnea pregatita continuandu-se pregatirea,



se amesteca si se pun 2 linguri de pasta de tocate se mai lasa 5 minute si se ia de pe foc.



Se scot frunzele de varza si se pregatesc, alaturat se taie carnatii cam 8 cm, precum si kaizerul nu foarte groasa felia. Acestea se pun la prajit, nu prea tare, se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru evitarea excesului de grasime.



Se trece la umplerea sarmalelor cu carnea pregatita dupa care se aleg frunze de varza mai mari in care se va pune felia de kaizer, carnatul si o sarmaluta deja umpluta cu carne, toate se vor invelii intr-o frunza de varza mai mare. Dupa aceasa se unge cu ulei un vas de ceramica se taie varza subtire care se pune pe fundul vasului si se adauga sarmalele deja pregatite. Se caleste sunculita si se pune printre sarmale, se condimenteaza cu boia, piper si se adauga daca se doreste si cimbru. Se da la cuptor 1-1 ½ minute se verifica cuptorul se adauga pasta de tomate si se continua fierberea, se lasa sa scada si sa se arda un pic varza de deasupra, se serveste cu o mamaliga aburinda.

Pofta Buna



 

TIPS-URI

1

Nu uita sa pui de seara varza la desarat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale speciale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.11.2010, 10:51

super bune si eu am avut sarmale saptamana astade azi gata cu carnea

kris86 1

14.11.2010, 13:39

o trec si eu la favorite si poate ma apuc de gatit bunatatile astea

elena1988 1

13.03.2011, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti