Sarmalute cu carne de curcan

de Dya Daniela Andrei in Curcan, 19 Apr 2014 | 4937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan (piept sau/si pulpa dezosata)
  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • o varza mare, murata
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan:

Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei, impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi carnea tocata si omogenizam totul.

Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora.  Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate  suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Pe fundul cratitei  in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar si patrunjel, iar peste ele asezam sarmalutele. Pentru ca acestea sa nu se ridice la suprafata am tocat cateva frunze de varza si le-am pus deasupra sarmalutelor. Am adaugat apoi o lingura de suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul).  Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

21.04.2014, 16:15

tudor89 1

13.05.2014, 17:34

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa [email protected] sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

Dya Daniela Andrei 1

13.05.2014, 19:16

Bey, ma lesi! Cum ai nimerit tocmai aici!?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman