Sarmalute cu carne de curcan

de Dya Daniela Andrei in Curcan, 19 Apr 2014 | 1574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan (piept sau/si pulpa dezosata)
  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • o varza mare, murata
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan:

Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei, impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi carnea tocata si omogenizam totul.


Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora. Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.


Pe fundul cratitei in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar si patrunjel, iar peste ele asezam sarmalutele. Pentru ca acestea sa nu se ridice la suprafata am tocat cateva frunze de varza si le-am pus deasupra sarmalutelor. Am adaugat apoi o lingura de suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul). Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

21.04.2014, 16:15

tudor89 1

13.05.2014, 17:34

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa dragonu.tudorel@yahoo.com sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

Dya Daniela Andrei 1

13.05.2014, 19:16

Bey, ma lesi! Cum ai nimerit tocmai aici!?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman