Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2013 | 4358 vizualizari

 

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500g carne tocata de curcan
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 cana mica de orez
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare/piper alb/ghimbir/cimbru/boia dulce
  • frunze de busuioc
  • frunze de dafin
  • 100 ml vin rosu
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • 3-4 felii de mushi azuga sau kaizer
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman:

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se pune intr-un castron peste care adaugam si carnea tocata de curcan si de pui.Se amesteca totul bine ,se adauga condimentele si se incepe rularea sarmalelor.


Luam o frunza de varza punem din compozitia de carne,le rulam iar capetele le impingem in jos.


Intr-un vas roman punem putin ulei si tocam putina varza si punem pe fundul vasului.Asezam sarmalele facute una cate una.


Printre ele punem fasii de muschi azuga,frunze de dafin si frunze de busuioc si varza tocata marunt.


Le stropim cu vin,iar deasupra punem pasta de rosii.


Se pun la cuptor pentru 2 ore(se mai verifica intre timp,daca mai scade zeama se adauga putina apa).


Se scot din cuptor cand sunt gata si se servesc calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana si mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:49

Sarmalute vreau si eu

Bya Ralu 1

01.08.2013, 23:07

Xandrinne 1

21.12.2015, 08:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08