Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina in Mancaruri cu carne, 19 Sep 2018 | 2213 vizualizari

 

Provocarea Gastroart

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 ml ulei 
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • 500 gr bacon
  • frunze proaspete de vita de vie
  • frunze de potbal proaspete
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 dovleac
  • 1 morcov
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu praz in dovleac:

Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
   Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu apa si, cand apa clocoteste, se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal, se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
   Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Amestecsam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
   Se  spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
   Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute, tocam bacon si presaram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu praz in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

21.09.2018, 17:39

tare bune originala reteta

Ancutsa 1

22.09.2018, 16:24

Gustoase, mai ales cu baconul acela!

Ina 1

12.10.2018, 07:56

Faci niste retete senzationale . Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute traditionale moldovenesti