Sarmalute cu varza dulce

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2014 | 1370 vizualizari

 

Bune de tottttt!! De fiecare data fac 60 -70 si raman fara :D

 

INGREDIENTE

  • o varza mare(2 micute)
  • 2-3 linguri de otet
  • 3 litri apa
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 pumni de orez
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii( pasta de rosii diluata)
  • bors magic
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • scarita de porc afumata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza dulce:

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, cimbru si marar , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele.


Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.Se ia frunza de varza se taie in doua-trei, se pune compozitie , se ruleaza strans si se baga capetele frunzei inauntru.Se toaca varza, se pune pe fundul oalei , se pune afumatura si se aseaza sarmalele.


Deasupra se mai pune un rand de varza tocata.Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic 1 -2 ore (depinde de varza).


Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si sucul de rosii sau pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si cateva feliute de slanina afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

20.06.2014, 19:44

la cat sunt de mici, as comanda si eu o portie de vreo 10 sarmalute de-astea..

Rocsi 1

20.06.2014, 21:42

Tare bune sarmalutele si tare ne mai plac

Dea_Dea 1

21.06.2014, 07:50

Multumesc dragilor!! Stiti ca astazi fac sarmale din nou

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor