Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură

de diaconta in Porc, 7 Mai 2014 | 1103 vizualizari

 

De departe sarmalele cu varza proaspătă,sunt preferatele mele.Imi plac mai ales după ce s-au răcit.Au fost perioade când le făceam săptămânal şi tot pofteam la ele.Sarmalele întotdeauna mă vor duce cu gândul la mama mea,pentru că ea face cele mai bune sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 2 capaţâni de varza proaspata(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • ulei
  • Sare,piper,boia, cimbru uscat
  • Aproximativ 250 ml suc de rosii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură:

Am pus apa la fiert cu putina sare.In apa clocotita am oparit frunzele de varza doar atât cat sa se înmoaie putin.


Morcovul l-am curatat si l-am razuit.


Carnea de porc am tocat-o.Daca nu sunteti la dieta,e de preferat o carne care are putina grasime.


Ceapa am taiat-o marunt si am prajit-o cu putin ulei.Am adaugat apoi morcovul ras,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.


Am condimentat cu sare,boia,piper si apoi am pus mararul tocat marunt.


La noi e obligatoriu sa fie mult marar verde la aceste sarmale.


Eeeeiiii acum vine partea care necesita ceva pricepere,înfăşurarea sarmalelor.La noi în casa ,mama este specialista,dar si eu ma descurc binisor,chiar de nu-mi ies asa mititele.


Am pus putina compozitie pe fiecare frunza de varza si am rulat-o având grija sa introduc capetele în interior ca sa nu iasa compozitia.


Frunzele mai mari se rup în doua.


Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici în funcţie de iscusinţa bucataresei.


Mie nu-mi ies nici asa mari încât sa le leg cu aţa,dar nici foarte mici.


Pentru fiert ,noi folosim neaparat oala de lut si le fierbem în cuptor.


Vor avea un gust minunat astfel.


Pe fundul oalei am pus cotoarele de la frunzele de varza,putin cimbru uscat si marar,apoi am asezat straturi alternative de sarmale si bucati de afumatura.


Deasupra am încheiat cu un strat de varza taiata marunt.


Am amestecat o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare si suc de rosii.Am pus-o peste sarmale,am acoperit oala cu capacul si am pus la cuptor la foc mic,cam 150 de grade sunt suficiente.


Sarmalele cu varza proaspata fierb destul de repede,cam o ora a fost suficient.


Va trebui sa verificati când suntaproape fierte,dupa care se stinge focul si se mai lasa în cuptor,ele înca vor mai fierbe,oala fiind fierbinte.


Nu trebuie fierte prea mult,altfel vom avea varza á la Cluj,nu sarmale.


Se pot servi cu smântâna dar eu le prefer reci si fara smântâna.





S-aveţi poftă!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

delia64 1

10.05.2014, 15:28

Dooooamne ...preferatele mele !!!!!!!!!!!!!!

mihaelar63 1

26.05.2014, 16:07

Dia , repeta reteta , impacheteaza 20 de bucati si hai cu ele

diaconta 1

26.05.2014, 20:33

Mihaela,nu mai bine te poftesc in vizita
Iti spun un secret,mama le face ))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu ceapa verde