Sarmalute de post cu ciuperci

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 23 Dec 2011 | 3892 vizualizari

 

Sarmalutele de post, dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmalute, le ador.

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.


Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.


Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.


Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.


Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.


Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic. Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

corina241 1

05.01.2012, 22:43

azi am mancat post si aveam pofta de sarmalutele astea dar iau de la tine una sa-mi fac pofta

Dana Cristea - pusikmea 1

06.01.2012, 07:51

multumesc tuturor...si eu am tinut ieri post si ma gandeam ca ar fi bune niste sarmalute de post..insa nu le-a terminat nici pe cele cu carne

jolygina 1

22.01.2012, 11:56

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale speciale