Sarmalute de post cu ciuperci

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 4886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • varza murata tocata
  • 1 praz mare
  • 2 ardei kapia
  • 400 gr ciuperci fierte si trecute apoi prin robot
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr orez
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 rosii
  • cimbru si marar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.

Curatam si spalam toate legumele.

Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.

Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.

Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.

Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.

Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.

Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.

Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate. 

Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.

Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

JessyMiller 1

15.03.2017, 21:09

Arata super bine

Rocsi 1

15.03.2017, 21:14

Eu sunt o fana a sarmalutelor de post!

stefy_a 1

17.03.2017, 13:32

desi sunt de post, imi plac tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere, de post