Sarmalute de post cu ciuperci

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 4867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • varza murata tocata
  • 1 praz mare
  • 2 ardei kapia
  • 400 gr ciuperci fierte si trecute apoi prin robot
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr orez
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 rosii
  • cimbru si marar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.

Curatam si spalam toate legumele.

Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.

Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.

Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.

Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.

Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.

Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.

Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate. 

Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.

Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

JessyMiller 1

15.03.2017, 21:09

Arata super bine

Rocsi 1

15.03.2017, 21:14

Eu sunt o fana a sarmalutelor de post!

stefy_a 1

17.03.2017, 13:32

desi sunt de post, imi plac tare mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu spanac si masline