Sarmalute de post cu ciuperci

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • varza murata tocata
  • 1 praz mare
  • 2 ardei kapia
  • 400 gr ciuperci fierte si trecute apoi prin robot
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr orez
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 rosii
  • cimbru si marar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.

Curatam si spalam toate legumele.

Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.

Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.

Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.

Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.

Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.

Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.

Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate. 

Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.

Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu conopida-post