Sarmalute de post cu ciuperci

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 1428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • varza murata tocata
  • 1 praz mare
  • 2 ardei kapia
  • 400 gr ciuperci fierte si trecute apoi prin robot
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr orez
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 rosii
  • cimbru si marar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.


Curatam si spalam toate legumele.


Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.


Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.


Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.


Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.


Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.


Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.


Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate.


Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.


Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

JessyMiller 1

15.03.2017, 21:09

Arata super bine

Rocsi 1

15.03.2017, 21:14

Eu sunt o fana a sarmalutelor de post!

stefy_a 1

17.03.2017, 13:32

desi sunt de post, imi plac tare mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Morcov marinat in stil coreean