Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 2427 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi mari
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 telina medie
  • 4 cartofi fierti in coaja si trecuti pe razatoarea fina
  • sare, piper, cimbru uscat, marar dupa gust
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri de gris
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 cana zeama de varza si una de apa plata
  • 2-3 rosii taiate bucati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus:

Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.


Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.


Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina.


Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele rase, sare si piper dupa gust, sotam cateva minute.


3/4 din cantitatea de legume sotate se pune intrun castron incapator, restul se pune in oala in care fierbem sarmalutele.


Peste legumele sotate din castron, punem cartofii fierti si dati pe razatoare, ciupercile maruntite, orezul clatit in apa rece iar la final adaugam grisul, cimbrul si mararul uscat.


Amestecam compozitia si formam sarmalutele cu foile de varza scurse, carora le-am taiat intre timp si nervurile groase.


Asezam peste legumele sotate din oala un strat de varza tocata, apoi sarmalutele si deasupra punem iar un strat de varza tocata.


Peste varza, turnam zeama de varza si apa plata, asezam bucatile de rosii si presaram boabe de piper.


Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc redus o ora si jumatate.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.12.2016, 20:11

diaconta 1

10.12.2016, 23:28

uneori imi plac mai mult decat cele cu carne

marcela1979 1

14.12.2016, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci şi sos de roşii - de post