Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 5371 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi mari
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 telina medie
  • 4 cartofi fierti in coaja si trecuti pe razatoarea fina
  • sare, piper, cimbru uscat, marar dupa gust
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri de gris
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 cana zeama de varza si una de apa plata
  • 2-3 rosii taiate bucati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus:

Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.


Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.


Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina.


Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele rase, sare si piper dupa gust, sotam cateva minute.


3/4 din cantitatea de legume sotate se pune intrun castron incapator, restul se pune in oala in care fierbem sarmalutele.


Peste legumele sotate din castron, punem cartofii fierti si dati pe razatoare, ciupercile maruntite, orezul clatit in apa rece iar la final adaugam grisul, cimbrul si mararul uscat.


Amestecam compozitia si formam sarmalutele cu foile de varza scurse, carora le-am taiat intre timp si nervurile groase.


Asezam peste legumele sotate din oala un strat de varza tocata, apoi sarmalutele si deasupra punem iar un strat de varza tocata.


Peste varza, turnam zeama de varza si apa plata, asezam bucatile de rosii si presaram boabe de piper.


Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc redus o ora si jumatate.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.12.2016, 20:11

diaconta 1

10.12.2016, 23:28

uneori imi plac mai mult decat cele cu carne

marcela1979 1

14.12.2016, 11:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute cu naut si legume
  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei