Sarmalute deosebite

de anisoara in Pui, 30 Mai 2010 | 16557 vizualizari

 

Aceasta receta de preparare a sarmalelor o am de la o batrana de foarte multi ani. Secretul gustului deosebit a acestor sarmale contine in folosirea carnii de porc de la burta cu cea a pieptului de gaina, si in al doilea rand, sarmalele se coc in cuptor.
pe mine este greu sa ma impresionez cu ceva , dar combinatia aceasta de carnuri da un gust aparte, un gust deosebit de celelalte sarmale, pe care le mancasem inainte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de orez rotund 
  • 300 gr de piept de gaina (important)
  • 300 gr de carne de porc de la burta (important)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri  de pasta de rosii sau pasta de ardei
  • 150 gr de varza alba (pt umplutura, nu pt invelirea sarmalelor  )
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  •  pentru invelirea sarmalelor:
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza alba
  • un pic de sare de lamaie
  • 3 frunze dafin
  • boabe de piper aromat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute deosebite:

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare. Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se raceste putin si se da totul prin masina de tocat. Tocatura se toarna in vasul cu orez.


Carnea de la burta porcului se taie in cubulete si se prajeste. Dupa aceia se toaca prin masina de tocat ( important). Pieptul de gaina se taie in bucatele mici si se toarna peste orez. Carnea de porc tocata se toarna in vasul cu orez. Se condimenteaza cu sare si piper negru si se amesteca bine totul foarte bine.


Se toarna in tocatura 100 ml de apa calduta.


Metoda de pregatire a frunzelor si mai multe secrete de preparare a sarmalelor le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de-post-in-sos-de-ardei-dulce.html


Se invelesc toate sarmalutele in frunze de varza sau in frunze de vie, se aranjeaza in ceaun una langa altele . Se pun intre ele frunze de dafin si boabe aromate. Se acopera cu frunze mari si se toarna peste ele apa calduta amestecata cu putina sare . Nivelul de apa , e necesar sa fie de un deget deasupra sarmalelor . Se acopera cu capacul si se dau la cuptor, la temperatura de 200 C timp de 1 ora 30 minute. Ultimele 15 minute se scoate capacul de pe sarmale.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute deosebite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

epurasha2bb 1

31.05.2010, 14:59

retetele din batrani sunt cele mai gustoase parerea mea! pacat ca multe s-au pierdut, eu de cate ori am ocazia sa intalnesc vreo batrana ii cer o retetacand eram in spital si mp-am oprerat de fiere am avut caietelul cu mine si am notat zilele alea mai multe retete.Mi-ai facut tare pofta si fiindca am ceva frunze de vita am sa incerc si eu!

alinutzika 1

30.07.2011, 21:40

sunt sigura ca sunbt foarte bune...se vede pe ele...dar, ce multa munca ai in plus...Oricum, sunt sigura ca merita efortul....

babi5 1

05.09.2013, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui