Sarmalute dietetice cu carne de pui

de susu in Pui, 10 Feb 2015 | 1276 vizualizari

 

foarte bune, speciale pentru cei care mananca sanatos sau de regim

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de pui (poate fi si din amestec nu doar din piept)
  • 1 cescuta de orez
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mic
  • 1 albitura mica
  • 2 legaturi de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • pentru foi putem folosi varza murata, vita de vie sau varza dulce oparita cu bors
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru
  • 1 ardei capia rosu (facultativ)
  • 1 cescuta de apa iarta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice cu carne de pui:

Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem 3-4 linguri de tomate si verdeata tocata. Punem si apa, amestecam bine, gustam si potrivim de sare. Daca varza e prea sarata se tine in apa la desarat. Taiem nervura frunzelor si impaturim sarmalele. Asezam intr-o oala mare un rand de varza tocata marunt, piper boabe, foi de dafin, crengute de marar uscat, verdeata apoi un rand de sarmale, iarasi varza si condimente dupa care invelim sarmalele cu 2-3 foi mari de varza ca sa nu se arda deasupra.


Facem un sos : macinam sau tocam fin putin morcov, ceapa si ardei, le calim, adaugam boia, roasii, verdeata si stingem cu apa fiarta. Punem sosul in oala si mai adaugam apa fiarta cat sa acopere sarmalele.


Dam la cuptor pana se rumenesc frumoas deasupra. Le putem face si in foi de vita si le servim cu smantana. Puteti pune ardei si la compozitia de carne, eu am pus doar la sos. Deasemenea mai fac umplutura si cu ciuperci, dupa ce le toc marunt, le calesc pana scade apa si apoi le adaug la carne. Daca doriti sa fie putin mai grase puteti pune niste afumatura printre sarmale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.02.2015, 23:39

susu 1

11.02.2015, 07:32

Rocsi albitura este pastarnacul sau patrunjelul, asta daca ai sau vrei sa folosesti, putem folosi si alte legume, eu le mai fac si cu ciuperci. Dupa ce am calit separat 1/2 kg de ciuperci pana a scazut zeama le adaug la compozitia de carne.

Rocsi 1

11.02.2015, 20:35

Aha..Nu stiam ce este de asta am intrebat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!