Sarmalute dietetice cu carne de pui

de susu in Pui, 10 Feb 2015 | 8461 vizualizari

 

foarte bune, speciale pentru cei care mananca sanatos sau de regim

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de pui (poate fi si din amestec nu doar din piept)
  • 1 cescuta de orez
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mic
  • 1 albitura mica
  • 2 legaturi de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • pentru foi putem folosi varza murata, vita de vie sau varza dulce oparita cu bors
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru
  • 1 ardei capia rosu (facultativ)
  • 1 cescuta de apa iarta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice cu carne de pui:

Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem 3-4 linguri de tomate si verdeata tocata. Punem si apa, amestecam bine, gustam si potrivim de sare. Daca varza e prea sarata se tine in apa la desarat. Taiem nervura frunzelor si impaturim sarmalele. Asezam intr-o oala mare un rand de varza tocata marunt, piper boabe, foi de dafin, crengute de marar uscat, verdeata apoi un rand de sarmale, iarasi varza si condimente dupa care invelim sarmalele cu 2-3 foi mari de varza ca sa nu se arda deasupra.

Facem un sos : macinam sau tocam fin putin morcov, ceapa si ardei, le calim, adaugam boia, roasii, verdeata si stingem cu apa fiarta. Punem sosul in oala si mai adaugam apa fiarta cat sa acopere sarmalele.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumoas deasupra. Le putem face si in foi de vita si le servim cu smantana. Puteti pune ardei si la compozitia de carne, eu am pus doar la sos. Deasemenea mai fac umplutura si cu ciuperci, dupa ce le toc marunt, le calesc pana scade apa si apoi le adaug la carne. Daca doriti sa fie putin mai grase puteti pune niste afumatura printre sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.02.2015, 23:39

susu 1

11.02.2015, 07:32

Rocsi albitura este pastarnacul sau patrunjelul, asta daca ai sau vrei sa folosesti, putem folosi si alte legume, eu le mai fac si cu ciuperci. Dupa ce am calit separat 1/2 kg de ciuperci pana a scazut zeama le adaug la compozitia de carne.

Rocsi 1

11.02.2015, 20:35

Aha..Nu stiam ce este de asta am intrebat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă