Sarmalute in foi de stevie

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2011 | 2494 vizualizari

 

daca primavara trecuta n-am mai apucat sa fac, acum nu am mai ratat ocazia si cu siguranta cat o sa tina stevia tot o sa mai fac :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • frunze de stevie
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • o cana de bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.


Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare.


Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne.


Amestecam toate ingredientele, dupa care le condimentam dupa gust.


Dupa ce s-au racit frunzele de stevie, le indoim pe jumatate si taiem cu un cutit nervurile ( vezi foto), dupa care le umplem cu amestecul de carne tocata, le invelim cu grija sa nu rupem foaia.


Amestecam borsul cu 2 linguri de tocana de legume.


Punem sarmalutele intr-o oala, apoi le acoperim cu borsul amestecat cu tocanita de legume sau bulionul.


Punem la foc mediu cam 40 de minute, din cand in cand completam cu apa.


Servim cu smantana si mamaliguta calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

04.04.2011, 21:45

delicioase!

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:33

frumoase si bune din farfuria aia vreau si eu una

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:26

dya, mamaieelena multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute