Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

de Sidy in Vita, 25 Oct 2012 | 2927 vizualizari

 

Toata familia adora aceste sarmalute de primavara, cu gustul lor suav.De obicei, prima data le fac de Paste... Stiu ca fiecare aveti propria varianta favorita, asa ca va recomand din suflet si aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata amestec
  • 150-200 g orez
  • 30 foi de stevie
  • 1 ceapa
  • 100 g macris
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte prins(iaurt)
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie ( toitike):

Curatam ceapa si o taiem marunt.


Tocam marunt mararul.


Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper.


Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede.


Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija pentru ca se rup usor.


Intr-un vas uns cu putin ulei , punem un pumn de macris neoparit apoi montam sarmalutele, punem deasupra restul mararului tocat si macrisul.


Acoperim cu apa sarmalutele si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora.


Cand sunt fierte rasturnam peste ele laptele prins amestecat cu 50 ml apa si miscam cratita de toartele laterale sa ajunga laptele prins pina jos in cratita.


Lasam sa dea in clocot si sarmalutele sunt gata.


Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cine doreste , poate adauga o lingura cu smantana, la servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie ( toitike)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sim0na 1

25.10.2012, 12:50

De mult timp imi doresc sa fac si eu in foi de stevie.. N-am mancat niciodata..

Lau 1

25.10.2012, 18:10

place

RuxyRux 1

25.10.2012, 20:30

Minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii