Sarmalute in foi de vita

de Doralinda in Vita, 30 Noi 2012 | 1634 vizualizari

 

Nu cred ca mai e nevoie de introducere ptr aceasta reteta! Pur si simplu GUSTOS!
Eu am schimbat-o putin, dar credeti-ma, e foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte ca mama calea ceapa cu orezul, si punea carne amestecata cu porc, eu, in schimb, nu mai calesc nimic si folosesc doar carne de vita, deci pot spune ca am redus colesterolul( desi nu avem, dar e bine sa prevenim!)Asa cum scrisesem , in fiecare an gatesc sarmalute cu tzatziki ptr o opera de binefacere care are loc aici, asa ca azi tocmai am fiert 3 kg, dar va voi da reteta ptr 800gr.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne vita macinata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mijlocii tocate in mixer
  • 50 gr sos concentrat de rosii
  • marar verde cca 2-3 linguri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foi de vita cca 500 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Intr-un bol punem toate ingredientele (in afara de foile de vita!) si amestecam bine. Fara sa calim sau sa fierbem nimic in prealabil. Bineinteles, exceptie face daca folosim foi de vita verzi, care trebuie fierte intai ( banuiesc, nu am incercat niciodata).

Apoi formam sarmalutele si le punem intr-o oala care are deja asezate cateva foi de vita pe fundul oalei. Inainte de a le pune la fiert, punem o lingura de sos concentrat de rosii, sare,putin ulei masline si apa cat sa poata sa fiarba, adaugand daca e necesar din cand in cand. Lasat la fiert cca 1 ora si jumatate la foc mic cu capacul acoperit. Din cand in cand mai miscam oala ca sa nu se prinda.

Dupa gust, putem adauga la sfarsit, putina lamaie stoarsa.

 

TIPS-URI

1

Cand puneti la fiert sarmalutele, in loc de ulei de masline, puteti pune putin unt.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in foi de vita-0
Sarmalute in foi de vita-1
Sarmalute in foi de vita-2

COMENTARII (30)

Doralinda

Doralinda 1

01.12.2012, 15:40

Rocsi, daniela, va multumesc!

deyutzky

deyutzky 1

01.12.2012, 19:38

sarmalute nu refuz

Doralinda

Doralinda 1

02.12.2012, 02:01

Cu cea mai mare placere deyutzky! Inca mai am ceva ramase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!