Sarmalute in foi de vita

de Doralinda in Vita, 30 Noi 2012 | 1842 vizualizari

 

Nu cred ca mai e nevoie de introducere ptr aceasta reteta! Pur si simplu GUSTOS!
Eu am schimbat-o putin, dar credeti-ma, e foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte ca mama calea ceapa cu orezul, si punea carne amestecata cu porc, eu, in schimb, nu mai calesc nimic si folosesc doar carne de vita, deci pot spune ca am redus colesterolul( desi nu avem, dar e bine sa prevenim!)Asa cum scrisesem , in fiecare an gatesc sarmalute cu tzatziki ptr o opera de binefacere care are loc aici, asa ca azi tocmai am fiert 3 kg, dar va voi da reteta ptr 800gr.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne vita macinata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mijlocii tocate in mixer
  • 50 gr sos concentrat de rosii
  • marar verde cca 2-3 linguri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foi de vita cca 500 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Intr-un bol punem toate ingredientele (in afara de foile de vita!) si amestecam bine. Fara sa calim sau sa fierbem nimic in prealabil. Bineinteles, exceptie face daca folosim foi de vita verzi, care trebuie fierte intai ( banuiesc, nu am incercat niciodata).


Apoi formam sarmalutele si le punem intr-o oala care are deja asezate cateva foi de vita pe fundul oalei. Inainte de a le pune la fiert, punem o lingura de sos concentrat de rosii, sare,putin ulei masline si apa cat sa poata sa fiarba, adaugand daca e necesar din cand in cand. Lasat la fiert cca 1 ora si jumatate la foc mic cu capacul acoperit. Din cand in cand mai miscam oala ca sa nu se prinda.


Dupa gust, putem adauga la sfarsit, putina lamaie stoarsa.

 

TIPS-URI

1

Cand puneti la fiert sarmalutele, in loc de ulei de masline, puteti pune putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Doralinda 1

01.12.2012, 15:40

Rocsi, daniela, va multumesc!

deyutzky 1

01.12.2012, 19:38

sarmalute nu refuz

Doralinda 1

02.12.2012, 02:01

Cu cea mai mare placere deyutzky! Inca mai am ceva ramase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin