Sarmalute in foi de vita

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 9 Iun 2010 | 3042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .1/2 kg carne de vitel
  • .1/2 kg piept de pui
  • .foi de vita(circa 45-50)
  • .o cana suc de rosii
  • .o cescuta de orez
  • .2 cepe
  • .patrunjel
  • .boia
  • .cimbru
  • .bors
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Se spala orezul si se lasa la inmuiat.


.Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.


Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu boiaua si se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca bine cu mana.


Se impacheteaza carnea in frunzele de vita ale caror codite le-am taiat in prealabil .


Pe fundul unei cratite punem foi de vita oparite si apoi sarmalutele in forma de cerc.Printre sarmalute punem cateva crengute de cimbru, cateva foi de dafin si boabe de piper.Acoperim cu frunze de vita oparite.


Se prepara un sos din apa si suc de rosii si se pune peste sarmalute.Se da la foc circa 45 min. dupa care se baga la cuptor.Daca mai este cazul se mai poate adauga apa.


Cand sunt gata fierte se scot din cuptor si se servesc cu muuuuuuuuuulta smantana.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 09:42

Adina , incearca acuma cat mai sunt frunze de vita proaspete..................

Adinacarla 1

16.06.2010, 09:59

sigur voi incerca

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 10:09

Ma bucur ca te-ai hotarat..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel din parizer cu cartofi natur si branza