Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2012 | 3764 vizualizari

 

Venind timpul de consumat ultima varza murata m-am gandit sa fac ceva aparte, niste sarmale mai simplu de facut si mai rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mare (2 mai mici)
  • 700 g carne tocata amestec
  • 4 cepe
  • 100 g costita afumata
  • 5 linguri pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita untura
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate:

Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore.


Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Costita se taie cubulete.


Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.


Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute.


Se adauga putina apa, 3 linguri pasta tomate si se amesteca bine.


Se pune si carnea tocata, inca un pic de apa si se fierbe 5-10 minute amestecand mereu.


Se pune vegeta si piper si se pune la racit.


Intr-o cratita unsa cu untura si tapetata cu pesmet se pune un strat de foi de varza acra, un strat de carne, un strat de foi, unstrat de carne...pana se termina.


Deasupra trebuie sa fie un strat de varza acra.


Se amesteca 2 linguri pasta de tomate cu un pahar de apa si se toarna in cratita.


Se introduce in cuptorul incins pentru o ora, o ora jumatate.


Din cand in cand se roteste stanga, dreapta pentru a nu se prinde.


Cand scade zeama si se rumeneste este gata.


Se serveste cu smantana alaturi de mamaliga si ardei iute.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MotanLaOale 1

06.06.2012, 22:09

Dia

cocolina 1

06.06.2012, 23:12

foarte buna credeam ca e tort asa bine arata

MotanLaOale 1

07.06.2012, 09:14

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gordon bleu