Perisoare cu sos alb

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 4696 vizualizari

 

Sunt mult mai bune cu carne de piept de pui. Eu am avut putina carne ramasa de la ardei umpluti si am facut aceasta mancarica.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru perisoare

  • 250 g carne amestec
  • 30 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 morvov mic ras
  • 1 ou
  • 1/4 secretul gustului
  • 1/4 boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 busuioc uscat

Ingrediente pentru sos

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub unt
  • 300 ml supa de pui
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 linguri de faina
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos alb:

Pentru perisoare se procedeaza astfel: se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, morcovul ras, oul si celelate ingrediente (fara busuioc). Se portioneaza si se fac cu mana perisoarele. Se pune la fiert intr-o cratita 1 l apa. Cand incepe sa dea in clocot se adauga 1/2 lingurita sare si perisoarele incet sa nu se zdrobeasca (eu le-am asezat cu o lingura). Se fierb 15-20 de minute (se scoate o perisoara si se incearca). Se scot pe o farfurie. Se presara peste ele busuioc uscat (sunt mai bune cu marar verde proaspat tocat).

Pentru sosul alb se procedeaza astfel: Intr-o cratita se pune untul si cele doua linguri de ulei de masline. Se adauga ceapa tocata si se caleste amestecand usor. Se adauga cele doua linguri de faina si se stinge cu supa de pui. Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga secretul gustului si laptele dulce. Dupa ce sosul s-a legat, se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se adauga smantana. Se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Pe o farfurie se aseaza perisoarele fierte si alaturi sosul alb. Se presara patrunjel verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

27.02.2011, 13:11

buneeee

LUK 1

27.02.2011, 16:15

bune bune

babi5 1

07.10.2014, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta cu legume