Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2017 | 2260 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 gr pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg ceapa
  • 4 oua
  • 400 ml ulei
  • 1 lingurita piper macinat
  • condimente de sarmale-1 lingurita
  • ierburi aromate-1 lingurita tarhon
  • sare dupa gust
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 kg carne tocata de porc
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 varza murata
  • foi de vita oparite

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata:

Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)

Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.


Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine.


Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert; tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.


Se servesc simple sau cu smantana.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

varza murata trebuie lasata la desarat si pusa la congelator macar 2-3 zile, asa varza devine frageda si usor de pregatit, foi de vita oparite si puse din primavara la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

dantes 1

06.12.2017, 08:58

Bune!

kytz 1

10.12.2017, 08:55

Îmi plac mult!

MotanLaOale 1

12.12.2017, 21:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute din carne de pasare