Orez pilaf jollof - Ghana

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2017 | 608 vizualizari

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/orez-pilaf-jollof-ghana.html
Astazi va invit in Africa, mai precis in Ghana.
În anumite regiuni, se prepară orez ”jollof”, o formă locală de risotto. Pentru acest preparat, legumele, carnea (peşte) şi orezul sunt gătite simultan, într-un singur fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 1/2 pui taiat bucatele
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii taiate in cuburi
  • 1 ardei verde taiat bucatele
  • 3 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 cub Maggi de pui
  • 1 litre de apa
  • cimbru
  • 350 g orez pentru risotto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez pilaf jollof - Ghana:

Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.


Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.


Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.


Sotati totul cateva minute.


Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati si adaugati cimbrul.


Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.


Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.


Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.


Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez pilaf jollof - Ghana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

28.04.2017, 18:13

kytz 1

30.04.2017, 11:00

Rahela Velicu 1

02.05.2017, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan