Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 14 Noi 2010 | 6255 vizualizari

 

Nebunie nu alta ,vorba lui Bebe "asta da mancare boiereasca,cu mamaliguta si varza murata"

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • costita afumata (am pus 6-7 bucati)
  • carnat afumat ( 6 bucati)
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 cepe mari
  • ulei de masline 4 linguri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

Pt mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare

Muratura:

  • 1 capatana varza murata
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat:

Se curata cepele si se toaca ,se calesc in ulei 8-10 minute.Se pune boia de ardei  dupa care se pun bucatile de costita si carnatul si se lasa la calit inca10- 15 minute cu putina apa si acoperite ,dupa care se pun cartofi curati si taiati in cubulete,se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit  aproximativ inca 50 minute.La final se pune patrunjel verde

Pt mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,

cand fierbe se pune faina de mamaliga,se lasa sa fiarba bine amestecand din cand in cand in ea.Cantitatile le faceti in functie de cate persoane santeti.

Muratura:

Se taie varza in bucatele mici se condimenteaza cu piper si ulei

Se serveste mancarica de cartofi cu mamaliguta si varza murata(reteta lui bunicu ',o gasiti postat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor