Sarmalute in varza dulce

de ancutsa in Porc, 28 Iul 2016 | 609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 ceasca cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1+ 1/2 varza alba;
  • bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in varza dulce:

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.

Se spala orezul in mai multe ape.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt,  condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.

Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Frunzele de varza ramase se toaca marunt.

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.

Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

 

Timp total: aprox 4 ore

Portii: 9

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in varza dulce-0
Sarmalute in varza dulce-1
Sarmalute in varza dulce-2
Sarmalute in varza dulce-3
Sarmalute in varza dulce-4
Sarmalute in varza dulce-5

COMENTARII (9)

Panacris

Panacris 1

29.07.2016, 18:17

ancutsa

ancutsa 1

01.08.2016, 07:46

Va multumesc frumos!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:25

hmm, ce pranz bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!