Sarmalute in vas roman

de Sidy in Mancaruri cu carne, 8 Dec 2010 | 2431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de 1, 5 kg proaspata
  • 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 150 g bacon afumat
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • smantana ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in vas roman:

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.


Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa , se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua. Baconul se taie feliute subtiri.


Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate , scufundat in apa), peste ele fasii de bacon , cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele. Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.

Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor. In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba.


Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor , pina la servire. Se poate servi cu smantana sau mamaliguta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:22

Foarte aromate
La noi era intotdeauna" lupta" pentru varza taiata fideluta

kamy 1

08.12.2010, 17:19

sarmalele-s bune si fierte la soare dapoi in vasul roman 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 21:17

5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Musacaua mea