Savarine

de Oana in Prajituri, 17 Oct 2010 | 9017 vizualizari

 

Rapide si delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri pesmet
  • o lingurita coaja de portocala
  • Sirop:
  • 150g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Jeleu rosu pt. capacel
  • Frisca pt. umplut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, cam 10 minute, pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se incorporeaza bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza putin cate putin in galbenusuri. La final se amesteca si coaja de portocala. Se ung formele cu unt si se umplu cu compozitie, apoi se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mic. Cand sunt rumenite usor se scot, se lasa putin la racit si se scot din forme.


Intre timp se prepara siropul. Zaharul se caramelizeaza, se adauga apa si se lasa pefoc pana se topeste caramelul bine. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si coaja de portocala.


Se taie capacelele de la savarine, dar nu de tot. Se prepara un plic de jeleu rosu, dr. Oetker, dupa instructiunile de pe ambalaj, se lasa putin la racorit si cand incepe sa se ingroase putin se toarna cu o lingura pe capacelele de savarine.


Dupa ce s-a intarit jeleul se ia cate o savarina si se scufunda bine in sirop, apoi se intoarce in mana cu capacelul in jos, sa intre bine siropul in ele.


Se umplu cu frisca si se lasa putin la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

18.10.2010, 15:21

am venit!

Adinacarla 1

20.10.2010, 02:18

delicioase

laura80 1

02.11.2010, 17:12

eu am pus si glazura de ciocolata si arata foarte bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca