Savarine

de Julie in Prajituri, 31 Oct 2010 | 12428 vizualizari

 

Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
O reţeta franţuzită de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua,
  • 100 g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 1 cana faina,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 70 g unt topit,
  • 1 lingurita drojdie uscata

Sirop:

  • 250 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura cu lichior de portocale

Si in plus:

  • frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluat:

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.

Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.

Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.

Se coc 20-25 minute .


Sirop:

Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .

Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.


Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

deyutzky 1

16.12.2012, 20:26

frumoase tare

cocolino72 1

12.11.2014, 13:42

la ce temperatura se coc?

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 14:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si frisca