Savarine

de kamy in Prajituri, 1 Iun 2011 | 2334 vizualizari

 

Pentru toti copiii...si nu numaiI La multi ani copiilor nostri,sa fie sanatosi si norocosi!!!Primele mele savarine le fac cadou lor in frunte cu Sabina...te iubeste mami si tati.Azi e si ziua unei prietene ,sa zic asa.La multi ani Dorina,sa-ti dea D-zeu sanatate si...tot ce-ti doresti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 250 ml.lapte
  • 2-3 ling.zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de lamaie rasa
  • Sirop
  • apa+zahar+esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul.

Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la cozonac).Cand s-au incorporat cat de cat toate,se unge o mana cu ulei si se framanta.Trebuie sa rezulte un aluat ca de cozonac.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut se scoate din castron pe blatul uns cu ulei,se face un sul din aluat,si se taie bucati care sa fie jumate din formele pe care le avem(eu le-am facut in formele de briose,unse bine cu unt si pe fund un cerculet de hartie de copt)Se lasa iara la crescut pana isi dubleaza volumul dupa care se baga in cuptorul in prealabil incalzit.Eu am lasat 35 min.la foc mic,dar timpul depinde de cuptorul fiecareia.

Pana se racesc gogoselele,facem un sirop din zahar,apa si esenta de rom.

Razuim gogoselele deasupra(eu am folosit razatoarea)ca sa intre siropul mai bine.Le lasam in forme si turnam cate putin sirop rece pe fiecare.Cand e absorbit tot,mai adaugam.Din cand in cand tot in forme intoarcem gogoselele cu susul in jos ca sa se insiropeze bine si deasupra.

Le scoatem pe un platou,le taiem un capacel,la umplem cu frisca iar capacelul il putem unge cu gem(in cazul meu de prune)

Pofta maxima copilasi...si nu numai

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa insiropati gogoselele ff bine...si cand taiati capacelele mai insiropati

2

fiind un aluat de o consistenta mai densa ,trage mult sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

mena29 1

06.06.2011, 08:49

Ce bunatati ai facut aici

kamy 1

06.06.2011, 11:42

mena....multumesc

alinutzika 1

26.08.2011, 23:42

arata f bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!