Savarine

de kamy in Prajituri, 1 Iun 2011 | 2409 vizualizari

 

Pentru toti copiii...si nu numaiI La multi ani copiilor nostri,sa fie sanatosi si norocosi!!!Primele mele savarine le fac cadou lor in frunte cu Sabina...te iubeste mami si tati.Azi e si ziua unei prietene ,sa zic asa.La multi ani Dorina,sa-ti dea D-zeu sanatate si...tot ce-ti doresti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 250 ml.lapte
  • 2-3 ling.zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de lamaie rasa
  • Sirop
  • apa+zahar+esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul.


Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la cozonac).Cand s-au incorporat cat de cat toate,se unge o mana cu ulei si se framanta.Trebuie sa rezulte un aluat ca de cozonac.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Cand a crescut se scoate din castron pe blatul uns cu ulei,se face un sul din aluat,si se taie bucati care sa fie jumate din formele pe care le avem(eu le-am facut in formele de briose,unse bine cu unt si pe fund un cerculet de hartie de copt)Se lasa iara la crescut pana isi dubleaza volumul dupa care se baga in cuptorul in prealabil incalzit.Eu am lasat 35 min.la foc mic,dar timpul depinde de cuptorul fiecareia.


Pana se racesc gogoselele,facem un sirop din zahar,apa si esenta de rom.


Razuim gogoselele deasupra(eu am folosit razatoarea)ca sa intre siropul mai bine.Le lasam in forme si turnam cate putin sirop rece pe fiecare.Cand e absorbit tot,mai adaugam.Din cand in cand tot in forme intoarcem gogoselele cu susul in jos ca sa se insiropeze bine si deasupra.


Le scoatem pe un platou,le taiem un capacel,la umplem cu frisca iar capacelul il putem unge cu gem(in cazul meu de prune)


Pofta maxima copilasi...si nu numai

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa insiropati gogoselele ff bine...si cand taiati capacelele mai insiropati

2

fiind un aluat de o consistenta mai densa ,trage mult sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mena29 1

06.06.2011, 08:49

Ce bunatati ai facut aici

kamy 1

06.06.2011, 11:42

mena....multumesc

alinutzika 1

26.08.2011, 23:42

arata f bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem