Savarine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 12 Iun 2011 | 4097 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de lingurita praf de copt;

Pt. sirop:

  • 1 cana de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie;

Pt. decor:

  • frisca,
  • dulceata de visine.

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.

Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.

Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.

Am copt timp de 30 de minute la foc mic.

Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.

Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.

Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).

Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.

Super delicioase! Merita incercate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5

COMENTARII (42)

alinutzika

alinutzika 1

26.08.2011, 23:41

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

Horia, multumesc! pentru prima incercare am fost multumita de ele, insa la decor mai am mult de lucru

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

naomy, alinutza, merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!