Savarine

de Criss in Prajituri, 20 Dec 2011 | 7578 vizualizari

 

Savarine adevarate, cu aluat dospit, asa cum gasiti la cofetarie, dar muuult mai bune. Umplute cu frisca naturala. Din pacate pozele nu sunt foarte reusite.
Revin cu reteta, acum trebuie sa plec. Va spun doar ca sunt cele mai bune savarine, mult mai bune decat cele cu pesmet. Reteta o gasiti pe net insa eu am luat-o de la Nela (Un dulce aromat).

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 30 ml ulei

Pentru sirop

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de rom

Pentru umplut:

  • 400 ml frisca (naturala am folosit eu)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefieaza ,apoi se dilueaza cu 150 ml lapte caldut si cu putina faina ,se lasa sa creasca .Dupa ce a crescut se adauga peste faina oul si zaharul si se amesteca cu restul de lapte caldut.La inceput se amesteca cu lingura pana se omogenizeaza toate,aduagam uleiul si incepem sa framantam cu mana.Va iesi o coca foarte moale pe care o lasam sa se dospeasca. (Eu va spun ca nu am pus mana pe aluat, am amestecat cu lingura pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului.)

Am lasat aluatul sa creasca o jumatate de ora, apoi fiind destul de moale, am pus cu lingura in formele unse cu ulei si tapetate cu pesmet.


Am mai lasat vreo 20 de minute, timp in care a mai crescut in forme. Mi-au iesit 12 savarine din aceasta cantitate. Se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza, se taie in doua si se umplu cu frisca.


Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se toarna apa si se fierbe siropul pana se topeste caramelul, se adauga esenta de rom si se lasa siropul sa se raceasca, dupa care se insiropeaza savarinele.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

tanyapatap 1

23.12.2011, 08:29

Criss 1

23.12.2011, 13:23

Multumesc Kamy, Tanya.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Savarine