Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Mai 2014 | 10730 vizualizari

 

Nu prea ma omor dupa savarine,mai ales din magazin,dar astea facute in casa mai treaca mearga :) cand eram mica spuneam ca nu vreau paine inmuiata :p :))

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 praf sare
  • 21 gr drojdie
  • 120 ml ulei

Ptr sirop:

  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1-2 fiole esenta de rom

Ptr jeleu:

  • 250 gr zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 foi gelatina

Ptr umplut:

  • 500 ml frisca lichida
  • + 3-4 linguri zahar brun daca nu e frisca indulcita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu frisca si jeleu de zmeura:

Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar.


Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se framanta bine,apoi la final am adaugat uleiul cald la temperatura camerei.


Am lasat aluatul la dospit la caldura, acoperit cu un prosop curat.Dupa ce a crescut am format mici bile si le-am pus in forme de savarine unse cu unt si am mai lasat la crescut 10-15 min.


Am dat la cuptor pana sau copt.Am facut siropul astfel:am fiert apa cu zaharul si am dat de pe foc,apoi am adaugat esenta de rom.


Dupa ce sau racit si savarinele si siropul,le-am insiropat cu siropul obtinut.


Am taiat apoi un capacel,le-am umplut cu frisca batuta si am uns capacelul de la fiecare cu un jeleu facut astfel:am pus gelatina in apa rece la inmuiat,apoi am pus pe foc zmeura (daca e congelata nu se mai adauga apa ca sunt zemoase,daca sunt naturale se apauga putina apa) peste ele am adaugat zaharul,apoi am pus in jeleul fierbinte dat de pe foc gelatina si am amestecat pana sau incorporat toate.Dupa ce sa racit am uns capacelele.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu frisca si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Sylvie 1

08.05.2015, 01:45

Buna!
Imi poti spune,te rog,masura formelor pentru savarine? Multumesc!

-Licurici- 1

14.06.2015, 16:55

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet