Savarine cu spuma de capsuni

de mimmi in Prajituri, 19 Iun 2012 | 3082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g faina ,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 300-350 g capsuni,
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar,
  • 400-500 ml apa,
  • esenta dupa plac,
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu spuma de capsuni:

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam 3/4 cu aluat. Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

In acest timp pregatim umplutura si siropul.

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca, mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta (optional). Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

deliciousflavours 1

20.06.2012, 08:56

mmmm, delicioase, mai ales ca sunt umplute cu spuma de capsuni

Lau 1

20.06.2012, 09:20

delicioase

MonaMimi 1

20.06.2012, 10:41

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Savarine