Sbriciolata

de ianculubita in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 4135 vizualizari

 

Dragii mei, nu mai am putere nici buna dispozite de alta data cand vin sarbatorile, asa ca va voi prezenta si va voi recomanda cate ceva bun si sanatos, urmand ca voi sa faceti selectia.
Sbriciolata in italiana inseamna firimituri, mai pe intelesul nostru, e o prajitura facuta din firimituri; am servit asa ceva cand am fost in Italia la un restaurant; incredibil cum in unele tari cu restaurante mari au in meniu un asemenea desert simplu si delicios, iar la noi juratii de la Master chef ar arunca cu farfuriile pe jos daca cineva ar indrazni sa se prezinte cu asa ceva!!! In concluzie, fiind atat de simpla, mi-a fost foarte usor sa o reproduc acasa si va spun ca merita incercat iar in setul de imagini vedeti si farfuria de la restaurant.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie pentru cremsnit
  • 100 g ciocolata topita
  • zahar pudra
  • crema de lamaie
  • ingrediente pentru crema de lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sbriciolata:

Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o crema fina; se acopera cu o folie alimentara direct pe crema (sa nu prinda crusta) si se da la rece

Intr-un bol mai mare se marunteste o foaie de cremsnit, se amesteca cu sosul, se imparte in cupe sau alte boluri mai mici, deasupra se fac linii cu ciocolata topita si se pudreaza cu zahar vanilat apoi se serveste.

TIPS-URI

1

atentie, crema trebuie sa fie de consistenta unui sos, nu se lasa prea mult pe foc, altfel se ingroasa

2

firimiturile nu trebuie sa fie prea mici, altfel in combinatie cu sosul se formeaza un aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sbriciolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ianculubita 1

20.12.2014, 14:04

Rocsi 1

20.12.2014, 23:35

Mmmmm

mihaelar63 1

12.01.2015, 12:02

Dragut , suna amuzant . Cu siguranta este delicioasa cu crema de lamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu budinca și biscuiti