Scarita cu cartofi natur

de _Alina_ in Porc, 20 Oct 2012 | 3207 vizualizari

 

Cum am primit reprosuri ca in ultima vreme am pus numai retete de conserve si dulciuri, iata ca a venit randul si unei manacrici consitente si delicioase care sper sa va incante simturile :)

 

INGREDIENTE

  • 600 g scarita de porc
  • 200 ml vin rosu
  • 150 g rosii cherry
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lgt condiment grill
  • sare
  • 1 kg cartofi
  • 20 g unt
  • cateva fire de marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita cu cartofi natur:

1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien.

2. Punem scarita spalata si portionata in marinata si dam la frigider 1 h.

3. Scoatem scarita din marinata si o punem la rumenit intr-o tigaie non-aderenta timp de 10 min. Dupa timpul mentionat adaugam jumatate din marinata in tigaie + rosiile si ceapa din aceasta, punem capacul si lasam pana cand scade tot lichidul.

4. Curatam cartofii, ii taiem in 4, ii spalam si ii punem la fiert 15-20 min. Scurgem cartofii, punem untul la incins intr-o cratita si dam drumul cartofilor. Ii rumenim cateva minute, adaugam mararul tocat si sare si sunt gata de papat.

Pofta Buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

diaconta 1

20.10.2012, 15:30

Mmmmmmmmmm ce m-ai "plesnit" cu mancarica asta

Bya Ralu 1

20.10.2012, 15:41

delicios!

Rocsi 1

20.10.2012, 19:09

Tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI