"Scoici" cu chiftelute

de diaconta in Paste, 5 Mar 2011 | 2886 vizualizari

 

Adica,altfel de paste.....doar nu v-ati gandit ca m-am apucat sa gatesc scoici.Nu as putea spune ca pastele sunt favoritele mele,de aceea incerc sa fac cate o combinatie mai "altfel" ,sa le potrivesc gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste scoici
  • un piept de pui
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • condiment pentru pui,piper
  • marar,patrunjel
  • morcovi
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Scoici" cu chiftelute:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se iau de pe foc ,se adauga o cana de apa rece si se lasa in apa sa se umfle,chiar de's scoici si nu ...penne.Se scurg de apa si se pun sub un jet de apa rece.Mie nu-mi place sa ramana lipicioase.

Din pieptul de pui,pesmet,ou,usturoi si verdeata se fac chiftelute maruntele care se prajesc in ulei.Se condimenteaza evident.

In uleiul in care am prajit chiftelele punem morcovii sa se prajeasca.Cand s-au inmuiat suficient,punem si chiftelutele,apoi adaugam sucul de rosii si smantana.Se lasa sa fiarba putin.Daca este cazul mai adaugam putin piper.

Cascavalul se razuieste pe razatoarea cu gauri mari.

Se amesteca pastele cu sosul si cascavalul razuit si se pun intr-un vas de yena ,pe care l-am uns in prealabil cu putin unt.

Se lasa la cuptor pana cand se topeste cascavalul si se intrepatrund aromele.

De preferinta se servesc calde si se mai poate adauga smantana.

Tare mi-au placut in combinatia asta.

 

RETETA IN IMAGINI

"Scoici" cu chiftelute-0
"Scoici" cu chiftelute-1
"Scoici" cu chiftelute-2
"Scoici" cu chiftelute-3

COMENTARII (36)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

07.03.2011, 08:51

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:29

tare bun

mamaieelena

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!