''Scoici ''picante

de epurasha2bb in Paste, 22 Apr 2010 | 7685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 paste fainoase sub forma de scoici (Monte Banato de ex.),
  • 2 ciuperci champignion,
  • 2 triunghiuri branza topita unul cu cascaval si altul cu smantana,
  • 1/2 ardei rosu gras,
  • 1/2 ceapa ,
  • 2 graunti de usturoi,
  • 1 cubulet de unt,
  • 1 lingura pesto rosii si busuioc Kotanyi,
  • 1/2 piept de pui ,
  • 1/2 ardei iute rosu mic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Scoici ''picante:

Se fierbe apa cu 1 lingura de sare.Cand clocoteste dam drumul scoicilor si dam focul mic.Acoperim oala si lasam 10 minute, amestecand din cand in cand usor cu o lingura nemetalica.Se scurg apoi pastele si se trec printr-un jet scurt de apa rece.  

Separat se face sosul(cat timp au fiert scoicile).Se taie cat mai pe lung usturoiul, ceapa , ardeiul, si ciupercile lamele.Se incinge o tigaia gen wok si se adauga legumele si ciupercile taiate feliute.ne trebuie niste piept de pui deja preparat, fiert, prajit, din care taiati cubulete mici din carne fara piele, oase sau zgarciuri, doar fileul.Adaugati si acest ingredient.Se amesteca din cand in cand, spre sfarsit adaugam 1 lingura pesto rosii si busuioc Kotanyi si cubulete de branza topita.

Mai lasam la foc mediu si amestecam sa se topesca bine branza.Adaugam si putina zeama din oala unde au fiert scoicile.Adaugam apoi si scoicile  si adeiul iute taiat rondeluta si mai amestecam putin si oprim focul.

Servim cu frunze verzi ca decor si cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Scoici ''picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

epurasha2bb 1

23.04.2010, 08:39

madi atunci iti dau mai multe portii!

mihaelar63 1

02.05.2010, 00:17

eu as putea renunta la vin , numai sa primesc

epurasha2bb 1

03.05.2010, 09:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Linguini negre cu brocoli si creveti