Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

de Catalina L in Fructe de mare, 8 Feb 2019 | 164 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac andivele si scoicile St Jacques.
Suntem in plin sezon asa ca va propun o reteta delicioasa, usoara si parfumata.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/scoici-saint-jacques-cu-andive-si.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 scoici de Saint-Jacques
  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g de unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu andive si portocala:

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.


Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.


Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.


Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.


Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.


Gatiti-le in jur de 30 de minute .


Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.


Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.


Uscati-le cu un prosop de hartie.


Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.


Puneti sare, piper.


Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

11.02.2019, 10:52

sunt curioasa cum sunt! nu am papat

oanapl 1

11.02.2019, 20:49

Sunt curioasa cum sunt! A trecut reteta la favorite, poate ii vine randul!

mihaelar63 1

12.02.2019, 00:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoici