Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

de Catalina L in Fructe de mare, 8 Feb 2019 | 959 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac andivele si scoicile St Jacques.
Suntem in plin sezon asa ca va propun o reteta delicioasa, usoara si parfumata.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/scoici-saint-jacques-cu-andive-si.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 scoici de Saint-Jacques
  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g de unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu andive si portocala:

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.


Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.


Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.


Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.


Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.


Gatiti-le in jur de 30 de minute .


Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.


Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.


Uscati-le cu un prosop de hartie.


Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.


Puneti sare, piper.


Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

12.02.2019, 00:12

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:28

abstract01 1

14.05.2019, 21:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dobos din biscuiti
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti Prajiti