Paella cu creveti si mazare

de laylalala in Fructe de mare, 21 Mar 2010 | 4635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, feliat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 250 gr orez cu bob lung
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita sofran
  • 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte
  • 250 gr creveti 
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
  • un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare
  • felii de lamaie, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si mazare:

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute.Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.

Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie.Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.

Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie.Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Oana 1

22.03.2010, 00:15

Ce bine arata!!

Adinuta 1

22.03.2010, 17:25

Draga mea, la varsta ta stiam sa fac cateva retete, dar abia le incercam pe cele romanesti (ciorbe, sarmale, prajituri), insa tu chiar ai talent in domeniu ti-am vazut si blogul, felicitari!!Sper sa ajungi unde iti doresti pentru ca ai mare potential

babi5 1

03.09.2013, 19:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti trasi in unt cu marar si usturoi