Scones

de Anamaria Cook in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 2158 vizualizari

 

Aceasta este una din retetele doamnei Mary Berry pe care am gasit-o intamplator intr-o revista si mi-am propus sa o incerc, original se numesc Devonshire scones. Sunt incredibil de delicioase si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 450g faina care creste singura
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75g unt
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • cam 225ml lapte
  • Pentru a servi:
  • gem de zmeura sau capsuni
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecati faina cu praful de copt intr-un castron mai mare apoi adaugati untul si framantati usor pana ce toata faina se amesteca cu untul. Adaugati zaharul si amestecati.


Bateti ouale si amestecatile cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300ml compozitie. Pastrati 2 linguri pentru a unge sconurile.


Adaugati laptele cu ouale peste faina si framantati usor pana obtineti o coca lipicioasa. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.


Puneti aluatul pe o suprafata plana cu putina faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 centimetri.


Folosind o forma rotunda can de 5 cm(eu am folosit un pahar) taiati aluatul ca pe gogosi apasand usor pe pahar(incercati sa nu rasucutu paharul cand taiati aluatul)


Asezati gogosile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de cop, lasand can 2 cm intre fiecare. Ungeti-le cu oul ramas.


Puneti in cuptorun incins la 220C/ gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana devin aurii.


Lasati-le sa se racoreasca, pentru a se mentine moi acoperiti cu un prosop de bucatarie. Cand s-au racorit taiati pe jumatate si serviti cu gem de zmeura sau capsuni si frisca.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alinutzika 1

27.05.2012, 16:39

Cris2711 1

27.05.2012, 21:44

interesant

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:37

yuuumy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv scones cu branza si chives