Scovergi balon

de Lily_Musat in Dulciuri, 7 Sep 2009 | 10176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • 3 lingurite de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 cub de drojdie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi balon:

Am facut coca la masina de paine. Programul 8 dough 1:30 h. Am pus apa, in care am dizolvat drojdia, uleiul, faina, sarea si zaharul in cuva la MP. Iata cum a crescut dupa 1:30 h si lasata 10 minute acoperita afara dupa aceea.Se ia coca si se fac bile care se intind, sa nu fie subtiri, chiar grosolane. Secretul sa iasa scovearga ca un balon cu gaura la mijloc este sa fie scovearga intinsa gros. Fiind faina foarte buna scovergile fac niste basici. Se prajeste in ulei incins cate o scovearga, pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte.Scovergile balon asa le-am zis pentru ca aratau parca erau baloane. Inauntru sunt goale. Sunt foarte pufoase si gustoase.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi balon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

21.05.2010, 16:28

La multi ani! Ani fericiti si plini de bucurii!

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

dimcearobert 1

11.06.2015, 15:35

si daca nu am acest aparat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele